Grundlovsforhør / fristforlængelser

Politiet kan anholde personer, der er mistænkte for en forbrydelse. Der skal ske løsladelse, når der ikke længere er grund til at opretholde anholdelsen.

Anholdelsen må dog maksimalt vare 24 timer, hvorefter politiet skal fremstille dig for en dommer, hvis man vil opretholde anholdelsen. Det sker ved et såkaldt grundlovsforhør.
Du skal have beskikket en advokat til grundlovsforhøret. Advokat Michael Meyn har stor erfaring med at bistå klienter ved grundlovsforhør. Da du skal fremstilles for en dommer senest 24 timer efter en anholdelse, er det derfor af helt afgørende betydning, at du får kontaktet advokat Michael Meyn så hurtigt som muligt, efter at du er blevet anholdt.

Retten kan ved grundlovsforhøret vælge at forlænge anholdelsen i 3 x 24 timer, varetægtsfængsle dig eller løslade dig.

Varetægtsfængsling kan ske for fire uger ad gangen. Hver fjerde uge har du ret til at blive stillet for en dommer, der på ny skal afgøre, om betingelserne for varetægtsfængslingen fortsat er tilstede.

Ved fristforlængelser er det vigtigt, at du har en advokat med erfaring ved din side, således at du ikke risikerer at sidde varetægtsfængslet unødigt længe.